18 sierpnia 2017 08:54
👁 482 (0,2 dziennie)
Kuchnia gruzińska w Warszawie zyskała wielkie grono entuzjastów, którzy nie potrzebują teraz specjalnie jechać w podróż do Gruzji, by poczuć klimat i smak tamtejszych potraw – nasz lokal oferuje prawdziwe, lokalne dania z oryginalnych, wschodnich przepisów. Warszawa, będąca nie jedynie polityczną, lecz i kulturalną oraz kulinarną stolicą Polski, może pochwalić się coraz większym zainteresowaniem jedzeniem znad Morza Czarnego. W Gruzji rządzi klimat zwrotnikowy, a tym samym teren jest dobrze dopasowany do uprawy roślin potrzebujących delikatnego, ciepłego oraz wilgotnego klimatu, stąd w owym kraju rządzą takie skarby natury, jak arbuzy, winogrono, pomidory, bakłażany oraz aromatyczne zioła.
Opinie posortowane są w kolejności dodawania od najstarszych do najnowszych.
Brak opinii. Dodaj pierwszą.